0723341787
 

האם כדאי / מומלץ / ניתן / מותר לעשות הלבנת שיניים בהיריון או על כתר?

האם כדאי /  מומלץ / ניתן / מותר לעשות הלבנת שיניים בהיריון או על כתר?

בהיריון את תשתדלי להימנע ככל שניתן מביצוע פעולות שעלולות לסכן את העובר שלך. כדי להבין האם כדאי בכלל לבצע טיפול הלבנת שיניים בהיריון רצוי להכיר את הטיפול והמכשור שמשתמשים על מנת לבצעו. במקרה וקיים כתר טיפול הלבנת השיניים פשוט לא ישיג כל תוצאה.

לצבע סיבות שונות
ישנן מספר דרכים לבצע את טיפול הלבנת השיניים, אך רצוי לאבחן את הגורם לשינוי הצבע עוד טרם הטיפול. אחד הגורמים יכול להיות נטילת תרופות אנטיביוטיות כגון טטרציקלין שעלולה לצבוע את השן בשחור בדרגה שונה של חומרה. אם השיניים משנות את צבען והופכות לכהות יותר השינוי יכול להיות פנימי או חיצוני לשן. הגורמים יכולים להיות הידבקות לכלוך חיצוני לשן, התכהות הנוצרת עקב שחיקת שכבת הזגוגית שעל השן וחדירת הצבע הצהוב של הדנטין דרכה, לאחר שחזור השן באמלגם ולאחר טיפול שורש, חבלה דנטלית וקיום מולקולות בחלל הפה העלולות לשנות צבע.

אז איך מלבינים
תחילה ניגש להסרת כתמים ואבן שן מהשיניים באמצעות שיננית או רופא השיניים. טיפול זה לא ישנה את צבע השיניים אך הכרחי לפני ביצוע הלבנה כימית או באמצעות לייזר וכדי לנקות את השטח ולאפשר חדירת חומר אל הדנטין. לאחר מכן ניגשים להלבנת השן באמצעות חומרים כימיים כמו מי חמצן. חומר זה חודר על הדנטין באמצעות דיפוזיה דרך נקבוביות מקרוסקופיות המצויות בשן. ככל שריכוז חומר ההלבנה גבוה יותר ניתן להחדיר אותו אל השן במהירות גבוהה יותר. דרכים נוספות הם: הלבנה באמצעות לייזר והלבנת שיניים בודדות שנצבעו בעקבות טיפולי שיניים של שחזור מתחתי וטיפולי שורש.

העובר מקום ראשון
תופעת הלוואי והסיכונים שבהלבנת השיניים הם בעיקר רגישויות לחום, קור ולמאחלים מתוקים. התופעה חולפת לאחר יום והיא איננה מסוכנת, כמו כן יכולות להיווצר שלפוחיות בצבע לבן שייעלמו תוך חצי שעה מסיום הטיפול. אם את בהיריון חשוב שתדעי שמרבית היצרנים מבקשים להימנע מביצוע הלבנת שיניים בתקופה הזו. זאת במטרה למנוע סיבוכים מיותרים שחומרים כימיים עלולים לגרום לעובר שלך.