0723341787
 

האם מותר לעשות טיפולי שיניים בהיריון?

האם מותר לעשות טיפולי שיניים בהיריון?

נשים הנמצאות בהיריון נוטות לחוות רגישות יתרה בחניכיים, ובנוסף לבחילות והקאות שחשות הדבר האחרון אותו הן היו רוצות הוא ללכת לביקור אצל רופא השיניים. הדאגה היא כפולה, כי מילא לשבת על כיסא הטיפולים לבד אבל כאן מדובר על עוד ייצור שמתפתח בבטן.

שגרגר לא יהפוך לארגז
רופאים ממליצים לבדוק את השיניים בסמוך לכניסה להיריון, זאת בכדי לבדוק את תקינות השיניים ולטפל בדברים הכי מינוריים. נשים המפחדות ללכת לטיפול אצל רופא שיניים בזמן היריון , עלולות למצוא את עצמן בסופו של דבר מבצעות טיפול גדול שהיה יכול להיות מזערי לולא ההזנחה. רופא השיניים שלך צריך וחייב לדעת שאת בהיריון. חלק מהטיפולים הרופא יחליט לדחות עד לאחר הלידה וטיפולים אחרים יהיו חייבים להיות מבוצעים בהקדם.

שמירה היקפית
בזמן ההיריון חייבות הנשים לשמור על היגיינת פה הכי טובה שאפשר. מדובר כאמור על צחצוח שיניים, דבר טבעי ביותר מחיי היום יום , אבל בהיריון כמו בהיריון זה הרבה פחות נעים לביצוע עקב רגישות רבה באזור החניכיים. אישה שלא תקפיד על צחצוח בזמן היריון עלולה להסתבך עם חיידקים ומזהמים שעלולים לחדור דרך החניכיים לזרם הדם, לפגוע בעובר ואפילו לגרום ללידה מוקדמת. צחצוח השיניים אצל נשים שמקיאות חשוב פי כמה, שכן ההקאה מכסה את השיניים בחומצת קיבה מרוכזת ביותר אשר עלולה לגרום לעששת. כשלב ראשון מומלץ לבצע שטיפה של הפה בהרבה מאוד מים ורק אז לצחצח, הדבר יעלים את נוכחות החומצה הפוגעת בשיניים.

צילום ראשון עם רופא השיניים?
חשיפה לרנטגן עלולה לסכן את העובר, ולכן צילומים דנטליים כלל לא מומלצים בהיריון. למרות ההמלצה המפחידה , אפשר קצת להירגע, מחקרים מצאו שצילום דנטלי בודד הוא בעל קרינה נמוכה יחסית. אם הצילום הוא למעקב ואת יכולה לדחות אותו לאחר הלידה עשי זאת, ואם הוא קריטי תבצעי אותו. אין חשש בביצוע מכיוון שהרופא יבצעו באמצעות סינר עופרת.
מבחינת סתימות תוכלי לבצע סתימה לבנה בלבד וזאת כדי לא להעביר כספית לעובר. מומלץ מאוד לבצע טיפול ניקוי אבנית כדי למנוע דלקת חניכיים.